اکوی قلب جنین در چه مواردی لازم است انجام شود؟

اکوی قلب جنین در چه مواردی لازم است انجام شود؟

شنبه 02 دی 1402 In what cases is fetal echocardiography necessary؟
اکوی قلب جنین در چه مواردی لازم است انجام شود؟

در جواب باید گفت اکوکاردیوگرافی قلب جنین بایستی در مواردی که قلب جنین در معرض بروز بیماریهای مادرزادی قلبی است ویا احتمال بروز این بیماریها بیشتر است در سن حاملگی 16هفته کامل وبیشتر انجام شود. 
مواردی که احتمال بروز بیماریهای مادرزادی قلبی در جنین بیشتر است عبارتند از: *دیابت مادر،دیابت قبل از بارداری و حین بارداری *سابقه بیماری مادرزادی قلبی در فامیل درجه یک جنین و والدین *انومالی های خارج قلبی در جنین شامل انومالی های کروموزومی ، انومالی های ساختمانی سایر اعضای بدن در سونوگرافی (اختلالات مغز،کلیه،استخوان) *مصرف بعضی از داروها توسط مادر قبل ودر حین حاملگی مانند ایزوترتینون (رواکوتان)،لیتیوم، الکل، داروهای ضد تشنج *حاملگی به روش IVF و میکرو اینجکشن *اختلال ضربان قلب در جنین ( ریتم نا منظم، افزایش یا کاهش غیر طبیعی ضربان قلب جنین ) * بیماریهای روماتیسمی مادر مانند لوپوس ، ارتریت  روماتویید و  غیره *هیدروپس جنین که با سونوگرافی مشخص شده است *جابجا بودن احشا داخل شکم در جنین * شک به انومالی قلبی در سونوگرافی *عدم دستیابی به نمای مطلوب قلب در غربالگری سونوگرافی

نکات مفید درمورد اکوکاردیوگرافی قلب جنین:
اکوکاردیوگرافی قلب جنین یک روش تشخیصی بی ضرر و ارزان جهت بررسی وضعیت قلب جنین میباشد میتوان با این روش وضعیت تکامل قلب جنین را از هفته چهاردهم حاملگی به خوبی بررسی کرد.
در اکوکاردیوگرافی قلب جنین از امواج صوتی (مانند سونوگرافی) استفاده می‌شود و از روی شکم مادر قابل انجام است و برخلاف روش های تهاجمی مانند آمینوسنتز خطری دربرنداشته و در بسیاری موارد جهت تصمیم گیری بهتر است که قبل از روش های تهاجمی انجام شود.
لازم به یادآوری است که جهت افزایش میزان تشخیص درست لازم است که فرد انجام دهنده تجربه و مهارت کافی داشته باشد ثانیا وقت کافی و لازم را برای انجام این کار حساس و دقیق صرف نماید و مهم‌تر اینکه از دستگاه پیشرفته و بروز با رزولوشن بالا استفاده نماید.
امروزه با توجه به شیوع قابل توجه بیماری های مادرزادی قلبی، اکوکاردیوگرافی قلب جنین برای اکثر مادران باردار درخواست میشود. بعضی از عوامل و شرایط باعث میشوند که جنین برخی از مادران بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی باشند مانند: دیابت مادر، سابقه خانوادگی بیماری مادرزادی قلبی، بیماری‌های اتوایمون مادر، مصرف داروهای خاص (داروی ضدتشنج، ضد اکنه و ...) ، سن بالای مادر و همچنین سن خیلی پایین مادر، روش های غیر‌طبیعی بارداری (IUI , IVF) ، هرگونه شک به اختلالات کروموزومی و اختلالات اعضای مختلف جنین در سونوگرافی، NT بالا در سونوگرافی، ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند آنفلوآنزا و سرخجه و آبله مرغان و... در طی دوران بارداری.
 


نظرات (0)




با ما در ارتباط باشید...